Kortspel med pengar

 

kortspel om pengarDet har varit populärt att spela kortspel med pengar ända sedan spelkorten uppfanns och det är antagligen ännu mer populärt idag än någonsin tidigare. Den bidragande orsaken till detta är naturligtvis internet. Idag har du möjligheten att spela kortspel med pengar online, via datorn, surfplattan eller mobilen. Spelen är tillgängliga dygnet runt varifrån du vill. De flesta spelsajter erbjuder möjligheten att spela gratis om du vill, men många spelare väljer ändå att spela med pengar efter ett tag.

En stor del av spänningen är att ha chansen att vinna riktiga pengar och detta gäller naturligtvis bara om du också satsar riktiga pengar. Du kan dock välja om du vill satsa högt eller lågt i de flesta spelen. Många spel kan du också spela som vanliga datoriserade kortspel eller som livespel. Livespel innebär att spelen sker i realtid på ett casino, filmas och sänds direkt på din enhet. Enligt många spelare ger detta den mest spännande spelupplevelsen. De vanligaste kortspelen du kan spela för pengar är poker, blackjack och baccarat. Här nedan följer en kort beskrivning av vart och ett av dessa spel.

Poker

Poker är ett mycket populärt spel som finns i massor med olika varianter. Grundreglerna är dock detsamma och även spelets mål. Du får en korthand och med denna hand gäller det att skapa den bästa möjliga pokerhanden. I de flesta spelen har du fem kort, men det finns även tre-kortspoker. Det vanligaste är att du kan byta ut dina kort en gång. För att göra detta väljer du vilka kort du vill byta ut, slänger dem och får sedan nya kort som ersätter de gamla. Detta blir då din slutgiltiga pokerhand. Förutom vissa specialvarianter av poker följer alla pokerspel samma ranking, det vill säga följande från det sämsta till det bästa: par (två kort av samma valör), två par (två gånger två kort av samma valör), triss (tre kort av samma valör), stege (alla kort i rad, till exempel 5, 6, 7, 8 och 9), färg (alla kort av samma färg), kåk (ett par och en triss), fyrtal (fyra kort av samma valör), färgstege (alla kort i rad av samma kortsvit) och royal flush (10, knekt, dam, kung och ess i samma färg). En speciell variant av poker är videopoker, som spelas utan motspelare och där du vinner så fort du får den minsta vinnande kombinationen. I andra sorters poker är det bara den spelaren med den bästa kombinationen som vinner.

Blackjack

Blackjack är också ett roligt kortspel med pengar. Här spelar du mot givaren och målet är att komma så nära värdet 21 som möjligt med dina spelkort. Du får dock inte komma över 21, för då vinner givaren automatiskt. Från början får du två kort och sedan bestämmer du om du vill ha fler kort eller stanna. Du ser oftast ett av givarens kort och när du stannat ser du resten av hans kort och märker då direkt vem av er två som vunnit. Även blackjack finns i flera olika specialvarianter online och uppskattas av många spelare, eftersom det är ett snabbt spel där du ser resultatet direkt.

Baccarat

Baccarat kan ses som en sorts blackjack, eftersom det är ganska likt detta kortspel. Den största skillnaden är dock att du i baccarat inte spelar mot givaren, utan att ”spelaren” spelar mot ”banken” och du bestämmer vem du vill satsa på, spelaren, banken eller oavgjort. Spelet går till så att de två händerna spelas och den hand som kommer närmast nio vinner. Ingen kan bli tjock, eftersom den första siffran i totalsumman ignoreras om summan av två kort blir tio eller mer. Om en hand till exempel består av 8 och 3 blir totalsumman 1 och inte 11. Det är många som lockas till att spela baccarat, eftersom det är ett så enkelt spel som bara består av tre olika satsningar.

Reggad på Commo.se

Kommentera